Upphandlingskontoret - Upphandlingssamverkan i Jämtlands län

Så lämnar du anbud

Som leverantör lämnar du anbud på kommunens upphandlingar elektroniskt direkt via systemet Mercell Tendsign. Tendsign hjälper dig så att alla frågor i upphandlingsdokumentet är rätt ifyllda när du skickar in ditt anbud.

Att tänka på

Här följer några saker du som anbudsgivare bör vara uppmärksam på innan du lämnar in ett anbud:

  • Läs igenom upphandlingsdokumentet (förfrågningsunderlaget) noga.
  • Vid oklarheter: FRÅGA omgående ansvarig upphandlare eller annan kontaktperson som nämnts i underlaget.
  • Var uppmärksam på de så kallade "skallkraven". Dessa måste besvaras. I vissa fall räcker det att du accepterar dem genom att kryssa "Ja" i en ruta. I andra fall krävs både ett "Ja" och bevis i någon form av dokument bifogas. Att kryssa "Ja" och inte bifoga bevis kan leda till att anbudet inte tas upp till prövning.
  • Anbud måste lämnas in tid. Sista datum framgår alltid i annons och upphandlingsdokument.
  • Upphandlingskontoret samarbetar med Skatteverket för att förebygga skattebrott och oseriösa anbud.

Logga in i Mercell TendSign

För att få tillgång till systemet krävs en inloggning. Du får användarnamn och lösenord genom att registrera dig på www.mercell.comlänk till annan webbplats. Det är kostnadsfritt för dig som leverantör att använda systemet och att lämna anbud. Du får direkt tillgång till systemet när du är klar med din registrering.

Har ni frågor eller behöver support kring hanteringen av systemet går det bra att kontakta TendSigns support på 0771-440 200 vardagar 07.00 – 17.00.


Upphandlingsprocessen

På sidan Upphandlingsprocessen kan du läsa mer om hur själva upphandlingen går till.

Samarbetsparter Bergs kommun Bräcke kommun Härjedalens kommun Krokoms kommun Ragunda kommun Strömsunds kommun Östersunds kommun Jamtli Härjegårdar Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Räddningstjänstförbund Krokomsbostäder Vatten och miljöresurs Bergs hyreshus
Samarbetsparter